Am 40 de ani si nu prea mai vad sa citesc. Imi trebuie ochelari de citit.

doamna cu ochelari de citit

Am 40 de ani si nu prea mai vad sa citesc. Imi trebuie ochelari de citit.

Parca de ceva vreme nu mai vedeti ca pe vremuri. Simtiti nevoia sa indepartati  scrisul de ochi ca sa vedeti mai bine. Ati zis ca sunteti obosit, ca e de la calculator, dimineata nu e la fel de rau… Totusi ati fost la un control oftalmologic.  Foarte bine ati facut. Totusi .. ati trecut de 40 de ani, desi va simtiti mai in forma ca niciodata. Si ce sa vezi? V-a recomandat ochelari. Ochelari de citit. Sunteti presbiop.

ochelari de citit

Nimic foarte special. Pur si simplu a venit vremea. Ochiul dumneavoastra si-a pierdut elasicitatea si nu mai reuseste sa faca focus corect. E normal. Poate aveti si astigmatism. Nimic grav, se rezolva cu lentile prelucrate intr-un anume fel pe partea lor posterioara.

Acum puteti sa mai amanati, sa ziceti ca “nu inca”, ca nu va vedeti purtand ochelari de citit. Ideea e ca veti vedea din ce in ce mai greu si veti ajunge tot acolo. Veti experimenta ironiile prietenilor deja purtatori de ochelari de citit. Si apoi … De ce sa va chinuiti?

Lentilele de care veti avea nevoie se numesc lentile monofocale. Este cel mai simplu tip de lentile si cel mai folosit. Daca in timp, veti simti nevoia sa aveti ochelarii dumneavoastra de citit mereu la ochi, va vor ajuta niste lentile bifocale sau lentile progresive. Si unele si altele va vor da posibilitatea sa ii purtati permanent si sa vedeti si la distanta si aproape cu aceeasi pereche de ochelari. Cu lentile progresive vedeti si la distanta intermediara, la calculator, de exemplu. Pentru acasa sau la birou, poate va vor fi de folos lentile progresive de interior sau lentile degresive. Aceste sunt lentile specializate pentru vederea buna in anume zone in care aveti in mod special nevoie. Tot asa stau lucrurile si cu lentilele speciale pentru condus.

Deci … ce aveti de facut?

Puteti merge la magazinul de optica medicala pe care langa care ati trecut ani de zile fara sa va ganditi ca va va trebui. Acolo, cu reteta in mana, veti incepe sa discutati despre rama aia sau cealalta, veti proba una, doua, trei.. celelalte trei sunt in afara oricarei discutii ca prea sunt de mosi, in fine.. Ori iesiti si va mai ganditi, ori, suparat, alegeti pe una oarecare.. oricum nu puteti sa va ganditi prea mult ca mai asteapta si altii la coada. Cand vine vorba de lentile e foarte posibil, incepator fiind, sa n-aveti habar ce vreti, sunteti deja iritat, opticianul va intreaba daca sa va puna lentile din acelea sau din celelalte, de la un producator sau de la altul, cu durificare sau fara, cu una sau alta sau amandoua. Dumneavoastra n-aveti idee, poate sa fi auzit despre un anume producator celebru cu ani multi in urma pentru lentilele sale, despe altii nici nu stiti.. una peste alta rezultati cu o comanda, cu niste bani platiti si plecati cam neimpacat.. dar bine ca ati facut-o si pe asta. Veti avea niste ochelari de citit. In timp, o sa va mai lamuriti, mai vorbit cu colegii, veti sti cate ceva..

Sau

Puteti cauta online si vedea ce va trebuie, ce optiuni aveti, cat costa una sau alta dintre variante. Veti putea alege lentile din plastic sau din sticla, veti putea adauga tratamente aplicate lentilelor (sunt cateva chiar de luat in seama) si va trebui sa analizati care dintre ele va trebuie si care sunt aproape inutile pentru dumneavoastra. Sunt magazine online foarte pedante (noi recomandam ochelari.com) unde gasiti explicatii pentru toate acestea si va puteti configura singuri perechea de lentile potrivita, vazand continuu cum variaza pretul in functie de toate aceste alegeri. Veti putea vedea cat costa si daca alegeti lentilele de la producatorul X sau de la Y. Veti avea nelamuriri? Nu-i nimic, specialistii de acolo va vor ajuta pe chat sau telefonic si veti intelege de ce e vi se potriveste unul sau altul din tipurile de lentile.

Veti vrea sa alegeti rama pentru viitorii ochelari de citit? Sa tot alegi din zeci, ba chiar sute de rame.. Veti selecta ce vreti: metalica sau de plastic, rama intreaga sau fara cadru, flexibila sau nu, o veti alege pe cea mai usoara, pe ce mai scumpa sau pe cea care se incadreaza in buget, nu mai zic de culori si forme..  In unelele magazine online, puteti proba online. La ochelari.com, despre care am vorbit, aveti o varianta foarte placuta si comoda: incarcati in trei pasi simpli o poza si modulul try-on va face ca toti ochelarii sa apara pe fata dumnevoastra. Nu vreti sa incarcati poza? Aveti mai multe modele pe figurile carora vedeți cum arata ramele care va intereseaza. Le veti vedea pe toate odata, veti putea compara si stabili care se aseaza cel mai bine. Veti discuta cu familia, mai cereti o parere.. O lasati balta azi, va mai ganditi si maine, nu va grabeste nimeni.

Cand sunteti decisi, dati comanda si ochelarii vin acasa probabil peste doua-trei zile..Oricum, asa veti afla lucruri si  veti sti ce anume vreti de la viitorii dumneavoastra ochelari de citit.

Si, daca nu va hotarati sa comandati online pentru ca poate sunteti mai conservator si inca nu aveti incredere in sistemul asta (se pare ca totusi asa vom proceda in toate domeniile peste cativa ani),  va veti duce la magazinul din colt stiind ce va trebuie si cat trebuie sa coste.

Apoi veti mai vedea.

optiadmin

Sorin este optician, dar si inginer. Pasionat de ce se intampla in lumea ramelor, lentilelor. Este fondatorul lui OptiPro.ro si Ochelari.com

No Comments

Leave a Comment